Данія може згорнути безкоштовну ініціативу для біженців з України

Українські біженці в Данії більше не зможуть отримувати безкоштовні велосипеди. Волонтерська ініціатива, яка два роки допомагала українцям знайти собі вживаний велосипед, може припинити роботу. Причина банальна – нестача коштів. Йдеться про проєкт Giv en cykel. Ініціатива була започаткована у 2022 році Міністерством транспорту та Cyklistforbundet і отримала підтримку від компанії AstraZeneca та фонду Tryg Foundation, але тепер гроші закінчилися. Про це пише видання DR, передають Патріоти України.

Зазначається, що вищезгаданий проєкт працював у якості медіатора. Він був посередником між данцями, які хотіли б подарувати вживаний, але справний велосипед, та українськими біженцями. Ідея полягала у тому, щоб підтримати українців, які через війну опинилися у новій країні, та заохотити їх переймати місцевий стиль життя з частим використанням велосипеда як транспорту.

На роботу ініціативи донатили всі бажаючі з Данії. Вони також заповнювали анкету з описом та фотографією свого велосипеда. Зацікавлені в отриманні велосипеда українці також заповнювали власну анкету з побажаннями. Після того волонтери шукали максимальні співпадіння та допомагали людям сконтактувати між собою і доставити велосипед у потрібне місце.

Таким чином данські волонтери подарували українцям понад три тисячі засобів пересування. Однак зараз ініціативу можуть згорнути – немає грошей. Одним з пунктів витрат були компенсації за дрібний ремонт та комплектування велосипеда таким обладнанням як замок, світловідбивачі, ліхтарі тощо.

Це засмучує керівника проєкту Кеннета Орберга Крага, який у пресрелізі каже: в списку очікування проєкту є кілька сотень українців і багато тих, хто бажає пожертвувати свої велосипеди. Втім, Giv en cykel ще сподівається знайти інвесторів, які нададуть проєкту підтримку і він продовжить роботу.

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...