Дарма лякали? Чи почали ТЦК масово штрафувати українців за неоновлення даних - з'явилися цифри

Військовозобов’язаних українців, які не оновили дані в ТЦК, штрафують, проте це явище не масове. За чотири місяці після змін мобілізаційного законодавства, ймовірно, йдеться про тисячі штрафів, передають Патріоти України.

Про це повідомляють "Українські новини". Щоправда, цифри зібрано лише з кількох західних регіонів.

Зауважимо, що штраф за порушення правил військового обліку (ст. 210 КУпАП) в особливий період (зокрема воєнний стан) становить від 17 000 до 25 500 грн.

"Насправді ТЦК навіть не почали масово виписувати штрафи за неоновлення даних", – стверджує видання.

Так, на його запит Верховинський ТЦК Івано-Франківщини повідомив, що з 19 травня по 16 вересня склав на ухилянтів лише три протоколи. Розмір надходжень від цих штрафів до бюджету становив 34 тис. гривень (тобто заплатили двоє).

Коломийський ТЦК на Прикарпатті за цей же час виписав 44 штрафи за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу". Із цих ухилянтів штрафи заплатили лише четверо – разом 68 тис. гривень.

Крім цього, з наявних даних, на всю Хмельницьку область за чотири місяці виписали 1732 протоколи. Орієнтовний розмір надходжень до бюджетів після сплати штрафів – 2 445 110 гривень.

Дарма лякали? Чи почали ТЦК масово штрафувати українців за неоновлення даних - з'явилися цифри

вівторок, 1 жовтень 2024, 23:25

Військовозобов’язаних українців, які не оновили дані в ТЦК, штрафують, проте це явище не масове. За чотири місяці після змін мобілізаційного законодавства, ймовірно, йдеться про тисячі штрафів, передають Патріоти України. Про це повідомляють "Українськ...

Якщо незаконно вилучили військовий квиток: Адвокат пояснив, як захистити свої права

вівторок, 1 жовтень 2024, 22:40

Через те, що в країні триває воєнний стан, військовозобов’язані чоловіки повинні носити з собою військово-обліковий документ. Але інколи трапляються випадки, коли представники ТЦК намагаються вилучати документ, у зв’язку з чим українці задаються питанн...