"Давай пока!": З України висилають російську пропагандистку, - СБУ (відео)

Маргариту Бондар мають видворити з території України до 31 березня за порушення міграційного законодавства. Крім того, їй заборонять в'їзд на територію країни строком на 3 роки.

Маргарита Бондар. Фото: соцмережі.

Державна міграційна служба за матеріалами СБУ прийняла рішення видворити з України російську журналістку Маргариту Бондар, що співпрацювала з виданням "Україна.ру". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

"Упродовж 2018 року вона на замовлення російського пропагандистського видання ""Украина.ру", що входить до холдингу "рупора Кремля" Дмитра Кисельова систематично поширювала в мережі інтернет тенденційну інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема вона публікувала недостовірні та провокативні матеріали стосовно порушення прав національних меншин представниками вітчизняних націоналістичних організацій та начебто бездіяльності української правоохоронної системи", - йдеться в повідомленні.

Експерти Міністерства культури України проаналізували публікації і прийшли до висновку, що їх зміст сприяє "інспіруванню міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі, дестабілізації суспільно-політичної обстановки", - стверджують у спецслужбі.

Маргариту Бондар мають видворити з території України до 31 березня за порушення міграційного законодавства. Крім того, їй заборонять в'їзд на територію країни строком на 3 роки.

Видання "Нігіліст", із яким Бондар співпрацювала останнім часом, стверджує, що співробітники СБУ намагалися її завербувати. Вони нібито хотіли, щоб Бондар повернулася працювати в "Україну.Ру" й інформувала спецслужбу про роботу редакції та одержувані нею журналістські завдання.

Про це ж Бондар сама написала в Фейсбук. Зараз цей пост видалено, але зберігся його скріншот. "Це СБУ. Увірвалися, повезли в міграційну, погрожували депортацією і в'язницею. Хотіли посадити за 161 статтею.

За їхніми словами, вихід із цієї ситуації один - працювати на них, зливаючи інформацію про все, що відбувається всередині редакцій журналів, на які я пишу", - писала Бондар.

У цьому ж пості вона стверджувала, що співпрацювала з "Україна.ру" через брак грошей. "Остання моя стаття там вийшла, якщо мені не зраджує пам'ять, пів року тому. Зараз мені дуже соромно згадувати про це", - стверджувала Бондар.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...