"Давайте припинимо божевільну біганину... Давайте навчимося робити перерву": Що саме виголосив Папа Франциск у своїй першій проповіді після лікарняної операції

Папа Франциск вперше з'явився на публіці з того часу, як повернувся до Ватикану після 11-денного перебування в лікарні. Понтифік сказав католикам, що слід зробити перерву і відволіктися від стресів сучасного життя, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Reuters.

"Давайте припинимо божевільну біганину, продиктовану нашими порядком денним. Давайте навчимося робити перерву, відключати мобільний телефон", - сказав Франциск у своєму щотижневому зверненні з вікна з видом на площу Святого Петра.

84-річному понтифіку видалили частину товстої кишки в ході операції 4 липня. Вперше за час свого восьмирічного папства Франциск зіткнувся з серйозною проблемою зі здоров'ям.

У середу глава Католицької Церкви повернувся до Ватикану, де йому знадобилася допомога помічників, щоб вибратися з машини. У неділю папа виглядав добре, говорив відносно чистим голосом, хоча і не таким сильним, як до госпіталізації. Він не згадав про своє перебування в лікарні.

Сотні людей зібралися на площі і вітали появу свого духовного лідера у відкритому вікні.

Як це часто буває, в кінці свого виступу папа згадав деякі події, які стали головними у світових заголовках.

Він закликав покласти край недавнім громадським заворушенням в Південній Африці і закликав до миру і діалогу на Кубі після безпрецедентних протестів, що потрясли керовану комуністами країну.

"Я також близький до дорогих людей Куби в ці важкі часи, зокрема до сімей, які особливо страждають", - сказав Франциск.

Він також згадав катастрофічні повені, що сталися в останні дні в Німеччині, Бельгії та Нідерландах, в результаті яких загинуло понад 180 осіб.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...