"Давайте вже відразу італійською!": У Вінниці ресторан назвав прохання перейти на українську "політично мотивованим"

Ресторан Pasta e Vino — Piazza Beatrice. Фото: Pasta e Vino.У Вінниці в ресторані Pasta e Vino — Piazza Beatrice офіціант під час обслуговування відмовився перейти з російської на українську. Коли відвідувачі поскаржилися на це в інтернеті, ресторан назвав звинувачення «політично мотивованим». Про це у Facebook розповіла відвідувачка закладу Юлія Рюхова, передають Патріоти України.

Жінка розповіла, що 5 грудня снідала у цьому ресторані із чоловіком. Проте офіціант на прохання розмовляти українською відповів, що спілкування російською — це його конституційне право. За словами жінки, після цього адміністраторка намагалася виправдати офіціанта. Потім на цю ситуацію поскаржилися у Google Maps.

Адміністрація закладу відповіла, що така оцінка їх роботи нібито є «політично мотивованою». «Пропонуємо одразу переходити на італійську. Ми таки італійський ресторан», — написали там.

Згодом у Google Maps заклад наголосив, що підтримує закон про мову та не відмовляється обслуговувати українською. На негативні коментарі ресторан відповідав так: «Ви є людиною, яка не має власної думки і дозволяє використовувати себе. Вітаю».

Закон України Про забезпечення функціонування української мови як державної набув чинності 16 липня 2019-го. Початок дії багатьох норм закону перенесли різні терміни. Зокрема, стаття 30 про українську мову у сфері обслуговування споживачів почала діяти у січні 2021 року.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...