Давно пора: Влада Фінляндії взялась за закриття російських шкіл

У трьох містах Фінляндії хочуть закрити фінсько-російську Школу Східної Фінляндії через нібито потенційну загрозу національній безпеці. Директор школи проти закриття, пише видання Iltalehti із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

У школи є навчальні центри в містах Лаппеенранта, Іматра та Йоенсуу. Там навчаються 611 дітей, російська є рідною мовою для 37% з них. Кілька джерел, у тому числі джерела з питань зовнішньої політики та політики безпеки, повідомили Iltalehti, що міста були поінформовані про те, що продовження роботи окремої російської школи становить можливу загрозу національній безпеці Фінляндії.

«Ми не можемо допустити ситуації, коли фактично одна національність, тобто росіяни, має свою школу у Фінляндії. Таке середовище є схильним до спроб поширення проросійської пропаганди», – заявило газеті джерело.

Інше джерело підкреслює, що російська політика становить для Фінляндії більшу загрозу, якщо у Фінляндії є власні початкові школи для російськомовних. «Російська держава має вказівки, щод громадяни Росії перебувають на службі своїй країні, де б вони не жили», – каже джерело.

"Візьми за приклад Аліну Байкову!": Журналістка присоромила українську супермодель Сніжану Онопко

п’ятниця, 6 вересень 2024, 21:29

Українська фотомодель Сніжана Онопко, яка увійшла в топ-5 найуспішніших моделей світу, продовжує популяризувати російську музику у соцмережах. Журналістка Аліна Доротюк присоромила знамениту українку і нагадала про її колегу Аліну Байкову, яка також жи...

Насолоджується борщем і горами: Як Еліна Світоліна відпочиває у Буковелі (фото)

п’ятниця, 6 вересень 2024, 21:00

Тенісистка Еліна Світоліна вирішила провести відпустку в Україні після виступу на Відкритому чемпіонаті США-2024, повідомляють Патріоти України. Світоліна поділилась яскравими фото з відпочинку на курорті Буковель в Івано-Франківській області. Спортсме...