ДБР затримало шахраїв, які за пів мільйона обіцяли "вирішити" питання з генпрокурором (відео)

Шахраї обіцяли представникам іноземної компанії допомогти відшкодувати збитки розміром в $ 9 млн.

Шахраї вимагали півмільйона доларів у іноземної фірми за вплив на генерального прокурора для активізації досудового розслідування у кримінальному провадженні, що стосується відшкодування багатомільйонних збитків, завданих компанії. Двох шахраїв затримали, повідомляє пресслужба ДБР, передають Патріоти України.

Слідчі ДБР викрили злочинну діяльність двох громадян України, які шляхом обману та зловживання довірою намагалися заволодіти грошовими коштами фізособи в сумі 500 тис. доларів.

Слідством встановлено, що "шахраї" розробили план заволодіння коштами представника компанії нерезидента, запевнивши про нібито передачу грошей особисто керівництву Офісу Генерального прокурора для активізації досудового розслідування кримінального провадження, а також забезпечення відшкодування понад 9 млн доларів збитків, завданих компанії.

18 листопада 2020 року під час отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 250 тис. доларів особи були затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).

Зараз тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до скоєння злочину. Крім того, вирішується питання про повідомленні затриманим про підозру і обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань, оперативне супроводження - СБУ, процесуальне керівництво - Офіс Генерального прокурора.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...