Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України.

Найчастіше громадяни України працюють у промисловості – 22,8%, у сфері розміщення та громадського харчування – 13,3%, а також у торгівлі, авто- та моторемонті – 13%. При цьому 11,1% зайняті у сфері фінансів, страхування, наукових, адміністративних послуг та операцій з нерухомістю, а 9% – у будівництві.

Статистичне бюро також зазначає, що 38,7% цих людей зайняті у простих професіях, таких як прибиральники офісів, готелів та інших приміщень, кухонні робітники, рознощики товарів та інші, тоді як 16,1% – кваліфіковані робітники та ремісники, 14,8% – працівники сфери обслуговування та продажу, 12,7% – старші фахівці та фахівці та 0,9% – менеджери.

Станом на 1 січня 2024 року у навчальних закладах зареєстровано 4 тис. громадян України зі статусом тимчасового захисту у Латвії.

Футболіст Динамо потоваришував... з російським гравцем (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:15

Польський легіонер грецького ПАОКа Томаш Кендзера, права на якого належать київському Динамо, потоваришував із російським гравцем команди із Салонік Магомедом Оздоєвим, передають Патріоти України. Кендзьора опублікував в Instagram спільне фото з Оздоєв...

"Це питання добре досліджене": Вчений пояснив, чи впливає війна на гени людини

середа, 1 травень 2024, 18:50

Гени людини не змінюються під впливом певних обставин. Проте є те, що може привести генетику до сучасних умов - це селекція. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда, передають...