Де ховатимуть героїв війни за незалежність: Уряд практично визначився з локацією головного військового кладовища України

Національне військове меморіальне кладовище, яке хотіли облаштувати на Лисій горі, можуть розмістити в Биківні між Броварами та Києвом. Про це повідомляє активіст Дмитро Перов.

За його словами, остаточно рішення про розміщення кладовища ще немає, але уряд і Міністерство ветеранів сьогодні розглядають цей варіант як найбільш імовірний.

Варто зазначити, що раніше місцем облаштування меморіалу розглядали Лису гору. Однак ця ідея викликала невдоволення серед жителів Києва та історичного експертного середовища.

Попередня ідея розміщення військового меморіалу на Лисій горі в Києві була остаточно відхилена після додаткових консультацій проведених з експертним середовищем та активістами, - зазначив Перов.

Уточнюється, що згідно з ескізом, нове військове кладовище матиме три зони, а його загальна площа становитиме понад 100 гектарів.

Уряд також розглядає варіанти розміщення кладовища на ВДНГ, у Берковцях, Гарному й Чайках (Святошинський ліс).

На Національному військовому меморіальному кладовищі з почестями ховатимуть «загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов’язків та присяги на вірність Українському народу».

Це буде розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці архітектурний комплекс, що включатиме власне військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань. Увічнення пам’яті тих, хто вже був похований на інших цвинтарях, здійснюватиметься у музейному комплексі Національного військового меморіального кладовища.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...