Де раніше осоромилась РФ: На Місяці висадилась індійська міжпланетна станція "Чандраян-3"

На південному полюсі Місяця 23 серпня Індія першою у світі посадила свою міжпланетну станцію "Чандраян-3" із місяцеходом на борту, чого кілька днів тому не вдалося зробити Росії. Про це Індійська організація космічних досліджень і розробок (ISRO) повідомила під час прямої відеотрансляції, передають Патріоти України.

За посадкою "Чандраян-3" стежило багато людей у всьому світі. Ця місія стала третьою для Індії в дослідженні Місяця. До супутника Землі міжпланетна станція вирушила 14 липня. Вона складається з посадкового модуля і ровера, які досягли навколомісячної орбіти на висоті 153 км над супутником та розпочали спускатися на його поверхню.

Передбачається, що посадковий модуль місяцехід працюватимуть на Місяці один місячний день, це приблизно два земних тижні. Мета – оцінити сейсмічну активність Місяця, його рельєф біля південного полюса та дослідити потік космічних заряджених частинок на супутник. Додамо, що Індія – четверта країна, якій вдалася м'яка посадка на Місяць. До цього таку посадку проводили США, СРСР і Китай.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...