Де саме та коли можна буде спостерігати повне сонячне затемнення 8 квітня

Сонячне затемнення 8 квітня 2024 року зможуть побачити мешканці Північної Америки та кілька європейських країн. В Україні його не буде видно, але всі охочі зможуть за спостерігати на YouTube-каналі трансляцію NASA, зазначають Патріоти України.

Велике сонячне затемнення можна сьогодні розпочнеться о 18:42 за київським часом і закінчиться о 23:52. Пік затемнення припаде на 20:18.

У цей час Місяць виявиться найближчим до нашої планети, а тому матиме величезний вигляд і затьмарить собою Сонце. Повне сонячне затемнення буде видно протягом 4 хвилин.

У США шлях повного затемнення почнеться в Техасі і пройде через Оклахому, Арканзас, Міссурі, Іллінойс, Кентуккі, Індіану, Огайо, Пенсильванію, Нью-Йорк, Вермонт, Нью-Гемпшир і Мен. Невеликі частини Теннессі та Мічигану також відчують повне сонячне затемнення, згідно з даними NASA.

Канада та Мексика також зануриться в темряву.

Воно також зачепить частину Великої Британії, Ірландію, Ісландію та Португалію.

Повне сонячне затемнення стане видовищним астрономічним явищем, викликавши на кілька хвилин повну темряву посеред світлового дня у тих місцях планети, де буде спостерігатися найбільша фаза затемнення. Це явище дозволяє також побачити корону Сонця – зовнішню атмосферу, яка зазвичай недоступна для неозброєного людського ока через яскравість Світила.

Не просто вести військовий облік, а забезпечувати вручення повісток: Новий закон про мобілізацію уточнив обов’язки для бізнесу

четвер, 16 травень 2024, 6:42

Обов’язки бізнесу стосовно оповіщення військовозобов’язаних працівників законодавчо уточнять. Так, 18 травня набуде чинності новий закон №3633-IX про посилення мобілізації (законопроект 10449). Він законодавчо закріплює таке поняття як оповіщення. Це д...

Google позбавить деяких власників Android можливості розплачуватись за допомогою смартфона

четвер, 16 травень 2024, 6:30

Починаючи з наступного місяця компанія Google посилює мінімальні вимоги для роботи Google Wallet (Google Гаманець) на пристроях Android та Wear OS. Поки що сервіс підтримує смартфони зі встановленою Android 7.0 Nougat або свіжішими версіями. . Чому оп...