Де в Україні найбільше непридатних для армії: НАЗК повідомило про "аномальні" регіони

Для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків співробітники НАЗК систематизували інформацію щодо постанов військово-лікарських комісій (ВЛК) в Україні та виявили два регіони з великим відсотком осіб, визнаних непридатними для служби. Про це в п’ятницю, 12 січня, повідомили у пресслужбі НАЗК, передають Патріоти України.

Зокрема, у Полтавській області 20% тих, хто проходив ВЛК, були визнані непридатними до служби. У місті Києві показник трохи менший — 18%. У більшості регіонів України цей показник коливається в межах 5-10 відсотків. Найменше непридатних до служби виявили під час проходження комісій у Харківській області — всього 2%.

У самому місті Києві найбільше непридатних виявили у ВЛК Голосіївського району — аж 40%. У більшості інших районів столиці цей показник коливається в межах 15-20%. Найменше непридатних виявили у Деснянському (11%) та Оболонському (5%) районах Києва.

Також фахівці НАЗК опублікували перелік із п’яти найчастіше застосовуваних статей “Розкладу хвороб та фізичних вад, що визначають ступінь придатності особи до військової служби та виключення її з військового обліку”. Серед них було дві нових: у 2022 році — хвороби хребта, а в 2023 році — хвороби, пов’язані з ВІЛ.

У НАЗК вважають, що зібрана інформація може бути індикаторами наявності корупційних ризиків у діяльності ВЛК територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Водночас у відомстві наголосили, що ці дані ще не свідчать про незаконність усіх винесених постанов про непридатність/обмежену придатність осіб до військової служби. “Перевірку фактичних даних, що підтверджують можливе вчинення кримінальних правопорушень, здійснюють органи досудового розслідування”, - нагадали в НАЗК.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...