"Деды воевали": У Росії дорогу вимостили плитами з братської могили (фото)

У Псковській області невідомий власник вимостив під'їзну дорогу до будинку плитами з братської могили воїнів Радянської Армії, загиблих у Велику Вітчизняну війну, повідомляють Патріоти України.

Роздроблені і звалені в купу залишки пам'ятників побачили жителі селища Вауліна Псковського району. Про це кореспонденту "Север.Реалии" розповів місцевий депутат від ЛДПР Валерій Колтаков, до якого звернулися жителі.

На плитах викарбувані імена та прізвища солдатів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Частина монументів розбита, ними вимощена дорога, яка веде до однієї з приватних земельних ділянок. Власника землі в момент візиту Колтакова на місці не виявилося.

В адміністрації селища депутату повідомили, що пам'ятники були вивезені з братської могили воїнів в селі Єршово, того ж Псковського району. В рамках реконструкції монумента старі пам'ятники повинні були замінити новими, а колишні утилізувати відповідно до регіонального законодавства про поводження з твердими побутовими відходами.

"Представьте, у меня дед погиб, и его фамилия на дороге под ноги брошена. Это возмутительно: из каждого чайника мы кричим о патриотизме, у нас историческая память в Конституции закреплена, а ее прямо сейчас топчут, дорогу на участок какому-то нуворишу ею делают! Контракт на реконструкцию заключала районная администрация, новые гранитные плиты будут красивыми, но со старыми так поступать нельзя! Я уже готовлю обращение в прокуратуру, чтобы разобраться в том, кто виноват, что контракт выполнен с нарушениями", - прокоментував депутат Колтаков.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...