Деякі були мегапопулярними колись: Найбільш незвичні консерви СРСР, про які мало хто знає (фото)

Деякі люди з ностальгією згадують "смачну" їжу з СРСР, а хтось може тільки здогадуватися, чим таким особливим та їжа відрізнялася від сьогоднішньої. Особливо це стосується консерв, які тоді були мегапопулярними. Патріоти України пропонують дізнатися, які з них були самими незвичайними і розкішними, як наприклад – консервований осетер.

1. Спаржа в банках

Так, тоді теж можна було купити цей прекрасний і дуже корисний продукт, але ось питання в іншому – зберігала вона мінерали і вітаміни і чи мала корисні властивості після консервація – не відомо. Варто зазначити, що таку спаржу вживали для приготування супів.

2. Пюре з шпинату і щавлю

Пюре використовували також для приготування супів, варто було додати всього кілька ложок і блюдо набувало зовсім інший смак.

3. Обідні консерви

До них належали:

  • борщ в банках
  • солянка

4. Китове м'ясо

Як свідчить легенда, це м'ясо було в вигляді консерв і мало специфічний смак і запах, а також було червоного кольору і було досить жорстким.

5. Осетер

Цю консерву потрібно було добре пошукати, не в кожному гастрономі вона була, так як осетрове м'ясо і зараз вважається делікатесом. Воно дуже корисне і поживне.

Варто зазначити, що через браконьєрів, які ловили в величезній кількості цю рибу заради чорної ікри, популяція осетрових істотно зменшилася.

6. Оселедець

Оселедець в банку

Вона було в великих бляшаних банках, по 6-7 штук, мала відмінний смак і була точно свіжою та безпечною.

7. Восьминоги, краби, мідії, кальмари

Консервовані морепродукти

Ці морепродукти можна було купити в гастрономі у вигляді консерв, вони були відмінним ласощами в той час.

8. Питна вода

Питна вода в консервах

Так, вода також була у вигляді консерви, вони підходили для туристів, адже воду в пластикових ємностях ще не продавали.

Джерело: Обозреватель

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...