Деякі лежать тільки із ганчірками на обличчях: У Запоріжжі родичі померлих від COVID-19 складають тіла на підлогу моргу

Побачене шокувало навіть дорослих чоловіків...

У Запоріжжі родичам довелося самостійно заносити тіло померлої від коронавірусу жінки до моргу №4. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила очільниця жіночого руху "За майбутнє", радниця голови парламентського комітету з питань прав людини і правозахисниця Ірина Суслова, передають Патріоти України.

За її словами, тіла там зберігають на підлозі без холодильників, водночас не всі вони в пластикових мішках, а деякі оголені і з ганчірками на обличчях. Суслова уточнила, що такий випадок стався з родиною координаторки руху "За майбутнє" в Запоріжжі Світлани Крюкової, у якої від коронавірусу померла 83-річна свекруха.

"У неділю вбита горем родина готувалася до похорону, коли їм зателефонували з моргу №4 і попросили під'їхати до нього. На місці з'ясувалося, що нести померлу з машини всередину нікому, тому що вся бригада супроводу складається їх крихітної медсестри та водія", – написала Суслова.

Тому, зазначила вона, синам покійної довелося купувати захисні костюми і вивантажувати тіло матері самостійно, а потім заносити і в морг. "Морг виявився закритим. Патологоанатом телефоном пояснив, що його єдиний помічник – санітар – заразився коронавірусом і пішов на лікарняний, інші – звільнилися. Медик працює сам, і зараз у нього два законних вихідних. Оскільки люди від коронавірусу вмирають і на вихідних, а це – єдиний морг, куди звозять тіла загиблих від COVID-19 з усієї області, то його вже просто не закривають на замок. Виймаєш цвях з петель, заносиш тіло і кладеш. Приблизно так пояснили схему дій шокованій сім'ї", – пояснила Суслова.

Правозахисниця зазначила, що коли морг відкрили, то побачене шокувало навіть дорослих чоловіків. "Скрізь у хаотичному порядку на підлозі лежали тіла загиблих. Деякі – у пластикових мішках, деякі оголені і з ганчірками на обличчях. Жодного холодильника, тільки пристрій для кварцування. Важко уявити емоції дітей, які повинні залишати тіло коханої матері в такому жахливому місці. Не дивно, що в одного із синів наступного дня стався серцевий напад", – розповіла вона.

За словами Суслової, жодне ритуальне агентство не погодилося підготувати тіло померлої. Також відмовилися і в морзі, порадивши просто покласти речі на пакет. У підсумку жінку так і поховали.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...