Деякі переселенці залишились без грошей від держави: Куди звертатись, щоб знову почати отримувати по 2 та 3 тисяч грн

До Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини досить часто звертаються внутрішньо переміщені особи, які не отримують належних їм виплат на проживання - лише впродовж січня за результатами розгляду 316-ти звернень було поновлено право на такі виплати для 277-ми вимушених переселенців. Про це йдеться у повідомленні на Facebook Уповноваженого, передають Патріоти України.

Найпоширенішими причинами неотримання допомоги на проживання ВПО є:

  • технічна несправність у Єдиній інформаційній системі соціальної сфери;
  • виявлення помилки в персональних даних одержувача, даних номера банківського рахунка (за стандартом IBAN) або категорії одержувача (працездатна особа, дитина, особа з інвалідністю).

Тож якщо Ви подали заяву на виплату грошової допомоги на проживання ВПО та понад місяць її не отримуєте, радимо невідкладно звернутися до органу соціального захисту населення з відповідною заявою за місцем перебування на обліку ВПО.

А у разі, якщо вирішити проблему не вдалось, можна звернутись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 800 501 720.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...