Деякі торгові центри залишилися зовсім без чоловіків: В "Епіцентрі" заявили, що вже 4 тис. їх працівників забрали на війну

У зв’язку з мобілізацією до лав ЗСУ було призвано понад 4 тисячі співробітників Епіцентру. Деякі торгові центри залишилися зовсім без чоловіків у штаті, передають Патріоти України.

Про це, як йдеться в колонці NV, заявила співвласниця групи компаній Епіцентр Галина Герега. «У 2022-му було важко, тому що почалася війна і всі перебували в шоковому стані. Проте ми зібралися, почали працювати і більш-менш стабільно пройшли 2023 рік. Але 2024-й виявився найважчим для компанії за всі роки її існування», — зазначила Герега.

Вона також нагадала: «Через бойові дії ми втратили вже 10 торгових центрів. Це майже 200 тисяч квадратних метрів торговельних площ. Мешканці Бучі, Чернігова та навколишніх населених пунктів постійно пишуть нам із проханням відновити роботу. Однак на швидке відновлення знищених торговельних об'єктів не вистачає кредитних ресурсів».

Герега також зазначила, що брак доступного кредитування — одна з ключових проблем, що зупиняють розвиток українського підприємництва.

«Для будь-якого бізнесу найціннішим капіталом є люди. Брак персоналу є сьогодні найбільшим викликом. Багато людей виїхало з країни, значна частина вступила до лав Збройних Сил. Серед наших співробітників, які пішли захищати Україну, на жаль, уже є непоправні втрати.

Загалом в армії служить понад чотири тисячі працівників Епіцентру — це велика кількість. Є торгові центри, в яких не залишилося жодного чоловіка, тому їхні функції перейшли до жінок. Ми навчили їх водити вантажні автомобілі та різну техніку. Однак персоналу все ще не вистачає», — зазначила Герега.

Вона також нагадала: «До повномасштабної війни в нас була стратегія розвитку компанії до 2030 року, яка передбачала інвестиції в розмірі близько 100 млрд грн. Ми хотіли розвивати проєкти в галузях, найбільш важливих для української економіки. Це не тільки торгівля, а й енергетика, агрокомплекс, виробництво будматеріалів та інших товарів з високою доданою вартістю.

На жаль, зараз уже зрозуміло, що цю стратегію неможливо реалізувати в певні терміни. Але я впевнена: коли закінчиться війна, всі ці плани побачать світло. Ми обов’язково відбудуємо всі втрачені об'єкти і запустимо нові виробництва".

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...