"Деякі товари треба шукати в спеціалізованих магазинах": Українка підрахувала, у скільки обійдеться Великдень у Польщі

Такі паски цього року коштували в Польщі 300 грн. Фото: Газета по-українськи.

Українка Тетяна Дашинська із чоловіком шостий рік мешкають у Кракові. Але продовжують родиною дотримуватись українських традицій. Великдень святкують 2 травня. Ходять до української церкви. Жінка порахувала, у скільки їй обійшовся святковий стіл цього року, повідомляють Патріоти України.

"Раніше не було такого розриву між католицьким і православним Великоднем. Цього року місяць різниці. Тому підготовка вийшла проблемна і трохи затратна. Справа в тому, що в Польщі різко міняються товари у супермаркетах. Тому зараз важко знайти посипку до паски чи фарбу для яєць. Травневі свята тут асоціюються з виходом на природу, тому супермаркети мають багато пропозицій для грилю", - розповідає.

Проте, каже, що багато товарів можна було знайти в спеціалізованих магазинах, в які привозять товари з України та інших країн. "Там традиційно дорожче, ніж у місцевій мережі, але є все, що хочеться. Наприклад, кіло зіньківської ковбаси обійшлося мені в 600 гривень. Але я її так хотіла. Це традиція. Хрін з буряком, який моя мама бере в Хмельницькому за 12 гривень, тут коштував 40. В супермаркетах є інший, подібний, але він без буряка і мені не подобається. Великодня випічка тут специфічна. Поляки їдять бабки, які схожі на наші кекси. Якщо хочеться саме паски, то треба або замовити в українців, або приготувати самостійно", - каже Тетяна.

Цього року паски в Польщі на замовлення коштували від 120 до 350 грн за штуку. "Мало того, на травневі тут три дні повністю закриті магазини. Тому закуповуватись треба заздалегідь. Тому на святковий стіл на чотирьох я витратила 2200 гривень. Купили фрукти, домашню ковбасу, сирний рулет, курку, сало, чорного хліба, паштет з печінки, буженину, хрін і кілька пасок. За фарбник до яєць забула, тому довелося фарбувати яйця лушпинням", - каже українка.

Джерело: Gazeta.ua

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...