Деяких працівників можна забронювати онлайн під час мобілізації: Про кого мова та як це зробити

В Україні на тлі воєнного стану триває загальна мобілізація, а це означає, що повістку можуть отримати чоловіки від 18 до 60 років. Виключення зробили для певних категорій, які мають проблеми зі здоров'ям, а також для заброньованих роботодавцями працівників, передають Патріоти України.

Як йдеться на сайті Мінагрополітики, деяких працівників можна бронювати онлайн — мова про осіб, які є співробітниками агропромислового комплексу. Це стало можливим після того, як профільне міністерство запустило спеціальний електронний сервіс під назвою "Кабінет запитів на бронювання військовозобов'язаних".

Як забронювати працівника онлайн під час мобілізації

  • Зайти у Кабінет запитів на бронювання на сайті Мінагрополітики.
  • Авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису, який дасть можливість увійти в особистий кабінет й отримати покрокову інструкцію.
  • В особистому кабінеті перейти у розділ "Профіль організації", де слід заповнити та зберегти реєстраційні дані.
  • Після внесення необхідної інформації слід сформувати запит на бронювання чи розбронювання працівника. При цьому система не пропускає до бронювання військово-облікові спеціальності, які забронювати неможливо.
  • Сформований запит треба підписати за допомогою кваліфікованого електронного підпису, після чого він автоматично буде надісланий на розгляд Мінагрополітики.
  • Результати розгляду заявки з'являться в особистому кабінеті через деякий час. У випадку успішного бронювання заявка отримає статут — "Розглянуто".

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...