Декому з однокласників довелося викликати "швидку": Як прощалися із загиблим у водоспаді школярем (фото)

4 червня, у Львові поховали 12-річного Артема Прадєда-Янчака, який загинув під час шкільної екскурсії на водоспад у селі Кам'янка, повідомляють Патріоти України.

Прощання зі школярем відбулося в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці на вул. Пасічній. На церемонію прийшли багато людей - рідні, однокласники, учителі, всі, хто знав Артема, і небайдужі місцеві жителі. Під час церемонії кілька дітей знепритомніли, а одній дівчинці викликали "швидку".

Артем загинув на другий день після свого дня народження - 1 червня йому виповнилося 12 років.

Трагедія сталася вдень 2 червня. На водоспад у село Кам'янка приїхали два класи зі школи №82 Львова. Загалом 44 дитини. Їх супроводжували троє вчителів і двоє батьків. Артем хотів зробити селфі, але послизнувся на мокрому камені й упав. Йому на допомогу кинулися дорослі, але врятувати хлопчика не вдалося. Медики лише констатували смерть. Попри трагедію доступ до водоспаду не закрили. Там напередодні було кілька шкільних екскурсій. Комісія з питань надзвичайних ситуацій вирішила поставити додаткові стовпці й попереджувальні таблички на водоспаді. А освітян зобов'язали провести додаткові інструктажі з техніки безпеки.

Джерело: УНІАН

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...