Декомунізація наштовхнула на слушну думку: На Харківщині збираються перейменувати село на честь генерала Залужного

На сесії Харківської обласної ради розглянуть питання щодо перейменування села Ватутіне, яке розташовано у Харківському районі, на Залужне. Це стало відомо з відповідного проєкту рішення, опублікованому на сайті Харківської облради.

Харківська облрада отримала від Нововодолазької селищної ради лист і пакет документів про ухвалення рішення щодо перейменування Ватутіного. Селищна рада урахувала думку місцевих мешканців перед тим, як просити облраду направити клопотання до Верховної Ради.

«Рішення про переймування прийняте з урахуванням думки громадян. Управлінням правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради розроблено проєкт рішення обласної ради «Про перейменування села Ватутіне Харківського району Харківської області», – пояснили в облраді.

Згідно із усталеною процедурою, якщо Харківська облрада ухвалить рішення щодо перейменування Ватутіного, то його направлять до Верховної Ради. Після ухвалення рішення нардепами Харківська облрада доручить Нововодолазькій селищній раді забезпечити його виконання і село отримає нову назву.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...