Декомунізація відміняється: У Харкові скандальному проспекту повернули ім'я Жукова

За повернення назви на честь радянського полководця проголосували 59 міських депутатів, 13 були проти.

Депутати проголосували за повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова. Фото: Фейсбук.

Харківська міська рада підтримала повернення проспекту генерала Петра Григоренка імені маршала СРСР Георгія Жукова. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на сесії міськради, передають Патріоти України.

За нього проголосували 59 депутатів, проти – 13, тих, хто утримався – не було. «Повернути лінійному об’єкту вулично-дорожньої мережі міста (об’єкта топоніміки міста Харкова), який пролягає від Московського проспекту до проспекту Героїв Сталінграда, попередню історичну назву, яка діяла з 14 лютого 1990 року по 17 травня 2016 року – проспект Маршала Жукова, так як життя і діяльність Жукова пов’язані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України, а також звільненням міста Харкова під час Другої світової війни 1939-1945 років», - йдеться у тексті документа. Також міськрада прийняла рішення назвати нову пробивку від вулиці Римарської до вулиці Клочківської на честь Григоренка.

Тим часом під стінами Харківської міськради зібрався мітинг націоналістичних організацій і партій, зокрема "Свобода" та "Національний корпус". Вони скандують: "Ганьба!".

Пропозиція скасувати декомунізацію проспекту і повернути ім'я Жукова пролунала в електронній петиції, зарєестрованій на сайті місцевої міськради 8 травня. Її публічно підтримав скандально відомий мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес. Загалом за документ проголосували близько 5,5 тисяч осіб.

Джерело: УНІАН

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...