В холодильнику
Сирі яйця можна зберігати у холодильнику до 60 днів, температура має бути від 0 до +8°С. Краще за все використовувати оригінальне паковання від виробника, а не викладати яйця на поличку на дверцятах.
"Температура всередині холодильної камери тримається краще, тому покладіть яйця вглиб. Слідкуйте, щоб паковання було закритим і яйця не лежали поруч зі свіжими м'ясними, рибними продуктами та овочами. Взимку можна використовувати засклений балкон. Але стежте, щоб яйця не перемерзли чи не перегрілися", – йдеться в матеріалі.
За кімнатної температури
Як зазначається, строк придатності сирих яєць за такого зберігання набагато менший і становить до 25 діб. Також температура в приміщенні не має перевищувати +20°С. Тому у спекотний період року цей метод може бути небезпечним. Паковання яєць має бути закритим, краще за все використовуйте місткість від виробника.
Загальні поради зі зберігання яєць, щоб вони не псувалися і зберігали свою користь
Проте є кілька аргументів на користь того, що яйця не варто зберігати в холодному місці.
Для приготування багатьох страв необхідні яйця саме кімнатної температури. Холодні радять використовувати лише в певних випадках.
Якщо їх довго зберігати в холодильнику, а потім дати полежати в кімнатному середовищі, щоб вони стали "тепліше", на них утворюється конденсат. А це, своєю чергою, загрожує розмноженням бактерій на шкаралупі.
Крім того, якщо ви покладете холодне яйце у воду навіть кімнатної температури, не кажучи вже про гарячу, шкаралупа трісне.
Також, при довгому зберіганні в низьких температурних умовах, на шкаралупі можуть утворитися мікротріщини. У них бактерії будуть розмножуватися активніше.