Делікатес потребує відповідної уваги: Євген Клопотенко розповів, як правильно зберігати яйця в домашніх умовах

Та за відсутності електроенергії довгий час це можна і робити за кімнатної температури. Кожен з цих способів має свої нюанси, пише шеф-кухар Євген Клопотенко.

В холодильнику

Сирі яйця можна зберігати у холодильнику до 60 днів, температура має бути від 0 до +8°С. Краще за все використовувати оригінальне паковання від виробника, а не викладати яйця на поличку на дверцятах.

"Температура всередині холодильної камери тримається краще, тому покладіть яйця вглиб. Слідкуйте, щоб паковання було закритим і яйця не лежали поруч зі свіжими м'ясними, рибними продуктами та овочами. Взимку можна використовувати засклений балкон. Але стежте, щоб яйця не перемерзли чи не перегрілися", – йдеться в матеріалі.

За кімнатної температури

Як зазначається, строк придатності сирих яєць за такого зберігання набагато менший і становить до 25 діб. Також температура в приміщенні не має перевищувати +20°С. Тому у спекотний період року цей метод може бути небезпечним. Паковання яєць має бути закритим, краще за все використовуйте місткість від виробника.

Загальні поради зі зберігання яєць, щоб вони не псувалися і зберігали свою користь

Проте є кілька аргументів на користь того, що яйця не варто зберігати в холодному місці.

Для приготування багатьох страв необхідні яйця саме кімнатної температури. Холодні радять використовувати лише в певних випадках.

Якщо їх довго зберігати в холодильнику, а потім дати полежати в кімнатному середовищі, щоб вони стали "тепліше", на них утворюється конденсат. А це, своєю чергою, загрожує розмноженням бактерій на шкаралупі.

Крім того, якщо ви покладете холодне яйце у воду навіть кімнатної температури, не кажучи вже про гарячу, шкаралупа трісне.

Також, при довгому зберіганні в низьких температурних умовах, на шкаралупі можуть утворитися мікротріщини. У них бактерії будуть розмножуватися активніше.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...