Дематюкація не пройде: Український суд дозволив називати людей "гандонами"

Чоловік переконав суддів, що він просто порівняв градоначальника з французьким письменником Івом Гандоном, який пише фантастику.

Ів Гандон. Архівне фото.

Апеляційний суд Києва закрив справу проти чоловіка, який під час суперечки назвав мера міста Тетіїв на Київщині словом “гандон”. Відповідне рішення було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Інцидент стався в квітні 2019 року під час громадських зборів з зариблення держпідприємством “Сервіс” річки Роська. Один з жителів Тетієва Ігор Савлук висловив незгоду з діями мера Руслана Майструка, назвавши його словом “гандон” за публікацію недостовірної інформації. Градоначальник спробував напасти на кривдника, проте йому завадили присутні. Після цього мер пригрозив Савлуку судом.

Тетіївський райсуд визнав цього чоловіка винним у дрібному хуліганстві і оштрафував його на 51 гривню (+384 гривні судового збору). Чоловік не погодився з даним рішенням суду, переконуючи, що він просто порівняв градоначальника з французьким письменником Івом Гандоном, який також пише фантастику.

В результаті Київський апеляційний суд переглянув відеозапис і встановив, що чоловік дійсно порівняв мера Тетієва з письменником.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...