“Демобілізація потрібна, але не така!”: Військовий розповів, як потрібно міняти бійців на фронті

Демобілізація українським військовим потрібна, але не така, як зараз думає більшість людей. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA розповів колишній боєць “Азову”, боєць 3 ОШБр та інструктор “Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця” з позивним “Мактавіш”, передають Патріоти України.

“Що стоїть бригада, 80% мобілізовані в цій бригаді, наприклад, вони рік відслужили. Ми їх знімаємо і заводимо абсолютно нових людей. На жаль, так не буде, це неможливо зробити. Ми маємо робити заміну людей, але таким чином, щоб ми не зменшували бойову ефективність підрозділу. Тобто не наповнити їх просто молодим не навченим, який на своїх же помилках, своєю ж кров’ю навчатись. Так не має бути”, — каже військовий.

На його думку, необхідно забирати з бойових підрозділів людей з досвідом, які роки служать, витягувати їх з “нуля”, щоб вони не сиділи на позиціях, в окопах і відправляти їх в навчальні центри.

“Для того щоб вони проводили навчання особового складу, ось цього молодого, який прийде. Передаючи свої знання та навички молодому складу, вони підвищуватимуть їхній рівень. Після цього можна відправляти їх в підрозділ і міняти звичайних піхотинців, бійців і так далі. Так ми не будемо мати проблему не навчених бійців, які будуть втрачати позиції”, — розповів “Мактавіш”.

За його словами, лише після цього ми зможемо якісно замінити особовий склад, який місяцями сидить на позиціях, фізично і морально втомлюється. “Але всіх на всіх — цього не буде. Ми тоді повернемось на початковий етап війни і почнемо все спочатку”, — каже військовий.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...