Демографи РФ занепокоєні: На тлі мобілізації кількість росіян почала стрімко скорочуватися

У Російській Федерації констатували посилення демографічної катастрофи на тлі нової статистики про скорочення населення і часткової мобілізації, передають Патріоти України.

Згідно з даними Росстату, чисельність громадян РФ скоротилася ще на 566 тисяч осіб. Негативна тенденція щодо скорочення кількості росіян спостерігається п'ятий рік поспіль.

Так, станом на 1 січня 2023 року у РФ проживали 146,424 млн осіб, без урахування населення на тимчасово окупованих територіях України, тоді як в аналогічний період 2022 року фіксувалося 146,98 млн осіб.

За даними видання The Moscow Times, такий негативний результат пов'язаний зі спадом народжуваності всередині РФ. Цей показник у відносному вимірі став мінімальним з 2001 року, а в абсолютному знизився на 7% - до 1,197 млн дітей за січень-листопад.

Як прокоментував російський демограф Інституту Гайдара Ігор Єфремов, скорочення населення РФ безпосередньо пов'язане з мобілізацією. Надалі, ситуація стане ще гірше. "Основний удар по рівню народжуваності буде непрямим, оскільки горизонт планування більшості сімей буде повністю знищений. І ефект буде тим сильнішим, чим довше триватиме мобілізація", - зазначив він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...