"Демон все одно буде вигнаний": Прихильники шамана Габишева з'їжджаються до Якутська

Шаман збирається продовжити похід на Кремль.

Прихильники якутського шамана Олександра Габишева, проти якого ведеться кримінальна справа по звинуваченню в екстремізмі, починають з'їжджатися до Якутська, щоб підтримати його "в критичній ситуації", повідомляють Патріоти України.

Як розповів шаман Габишев "Німецькій хвилі" по телефону в середу, 16 жовтня, раніше він сам звернувся до своїх прихильників з проханням приїхати до Якутська, де він зараз перебуває під підпискою про невиїзд. За словами шамана, на цей заклик вже відгукнулося близько половини його колишнього "загону". Разом з місцевими жителями, які виступають на його підтримку, мова йде про 10-12 однодумців "з усіх кінців країни: Іркутська, Москви, Приморського краю, Чити, Кемерова, Тюмені, Іванова та інших міст", говорить він.

28-річний Кирило Мухтарулін приєднався до групи шамана в середині серпня 2019 року в Забайкальському селищі і до моменту затримання Габишева пройшов в її складі близько 900 кілометрів. У середу він прибув до Якутська на запрошення шамана. За власними словами, він збирається пробути в місті до завершення судового процесу і потім продовжити разом з Габишевим шлях до російської столиці.
Сам Габишев вважає групу своїх послідовників "маленьким уособленням Росії". "Якщо розвалиться наш загін, розвалиться і Росія", - говорить він і додає, що, "якщо його загін втратить єдність, це буде тільки на руку темним силам".

У розмові з DW Габишев підтвердив свій намір відновити піший похід до Москви "найпізніше навесні" і дійти до столиці влітку 2021 року, "не дивлячись ні на які перепони". Відповідаючи на питання про те, чи буде він добиватися особистої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, якщо йому вдасться дійти до Москви, Габишев заявив, що він (Володимир Путін. - Ред.) до цього терміну "добровільно піде у відставку" під тиском народу, який підтримає шамана. "Зміни все одно настануть, а демон буде вигнаний", - підкреслив він.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...