День Казанської ікони Божої Матері: Що не можна робити і як молитися 21 липня

З Казанською іконою Божої Матері пов'язано багато чудес

Православна церква 21 липня відзначає свято на честь однієї з найбільш шанованих ікон - Казанської ікони Пресвятoй Богородиці. З цією іконою пов'язано багато чудес, нею благословляють молодят і дарують на вінчання і хрещення дітей, передають Патріоти України.

Історія свята

У православ'ї Казанській ікони Божої Матері присвячено два свята: 21 липня і 4 листопада. Перший з них відзначається в пам'ять явлення ікони.

Набуття ікони відбулося в 1579 році, після великої пожежі в Казані, яка знищила частину міста. Десятирічній дівчинці Матрони, доньці селянина, який втратив будинок під час пожежі, уві сні з'явилася Пресвята Богородиця і звеліла відкопати її ікону з попелища в зазначеному місці.

На глибині близько метра в тому місці дійсно було знайдено ікону – абсолютно не пошкоджену вогнем. На місці явлення ікони було збудовано Богородицький дівочий монастир, першою монахинею якого стала Матрона, яка прийняла ім'я Маври

У чому допомагає Казанська ікона Божої Матері

Оскільки Казанську ікону вважають покровителькою, сім'ї, жінок і дітей, нею благословляють молодят, дарують на вінчання і хрещення.

Перед нею моляться про кохання, заміжжя, сімейне щастя, про здоров'я дітей і чоловіка. Також просять про спокій будинку, народження дитини, про зцілення від хвороб (особливо очей) і про мудрість для прийняття правильного рішення.

Традиції свята

Наші предки цей день називали "Казанська літня", в цей час починалися збір урожаю і жнива. Однак у деяких регіонах заборонялося працювати, люди влаштовували гуляння на честь свята, які тривали до кількох днів.

Вважається, що шлюб, укладений 21 липня, в день Казанської Божої Матері, буде міцним і щасливим.

Прикмети на 21 липня

  • На Казанському тижні немає дощу – піде на Іллінський (на початку серпня).
  • По погоді на Казанську судять про майбутню зиму.
  • Чорниця дозріла – настав час жнив.
  • Бджоли агресивні – до посухи.

Що не можна робити в День Казанської ікони Божої Матері

  • лаятися, злитися, лихословити;
  • займатися хатньою роботою: краще приділити час душі та сходити до церкви помолитися.

Молитва Божої Матері перед іконою "Казанська"

О, Пресвята Госпоже, Владичице Богородице! Зі страхом, вірою і любов'ю перед чесною і чудотворною іконою молимо Тебе: не відверни лиця Твого від тих, хто вдається до Тебе. Визволи всіх, хто молиться тобі, від падінь гріховних, від наклепу злих людей, від усяких спокус, скорбот, хвороб, бід і раптової смерті. Даруй нам дух руйнування, смирення серця, чистоту думок, виправлення гріховного життя і залишення гріхів, так всі оспівують велич і милість Твою.

Джерело: Обозреватель

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...