День народження героя оборони Азовсталі "Редіса": Легендарного командира "Азова" вітають з 32-річчям

Нажаль Денис змушений наразі перебувати на чужині, однак всі друзі та шанувальники радіють, що великого воїна та патріота вдалося вирвати з лап ворога та смерті

Підполковник Нацгвардії Денис "Редіс" Прокопенко, який командував полком "Азов" під час оборони Маріуполя, відзначає 32-й день народження. Про це повідомив перший командир полку "Азов" Андрій Білецький у Telegram.

Він назвав українського захисника одним із небагатьох людей в цьому світі, до яких слово "сталевий" можна застосувати у прямому сенсі – без лапок. Зі слів Білецького, "Редіс", як всі справжні чоловіки, не фанат днів народження.

"Тому просто і без здравиць – чекаю, друже, у нашої Азовської сім’ї багато справ", – заявив Білецький.

До побажань долучився й Андрій Єрмак, керівник Офісу президента України. Він у Telegram наголосив, що Україна поважає подвиги своїх героїв.

"Для тебе честь, вірність Україні, життя побратимів — не просто слова, а справжня цінність", – звернувся він до "Редіса".

У Маріупольській міськраді повідомили, що Денис до останнього тримав сталеву оборону у заблокованому російськими військами місті на "Азовсталі" — у серці спротиву. Разом з іншими захисниками стали прикладом мужності, стійкості та незламності.

Колишній командир "Азову" Максим Жорін у Telegram також привітав побратима з днем народження. З його слів, Денис — легендарний командир з беззаперечним авторитетом, людина великої сили, мужності та сміливості.

"Редіс заслужив, аби за його повернення боролась вся країна!" – йдеться у дописі.

У Telegram-каналі "Азову" нагадали, що "Редіс" з 2014 року пройшов важкий, сповнений випробувань шлях: від рядового солдата до командира роти, батальйону, а згодом і полку. Він завжди був справжнім лідером, який здатен не тільки давати накази та ставити задачі, але й, найголовніше — відповідати за життя солдат та ухвалені ним рішення.

Нагадаємо, наприкінці травня 2022 року "Редіс" разом з іншими захисниками Маріуполі опинився у російському полоні. Восени героя звільнили, з умовою перебувати до кінця війни у нейтральній країні, Туреччині.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...