День Небесної Сотні: Як у Києві вшановують пам'ять Героїв (онлайн-трансляція)

В пам'ять про загиблих під час Революції Гідності кияни розвішують на деревах вздовж алеї Героїв Небесної Сотні білих паперових янголів.

Янголи пам'яті. Фото: Фейсбук.

20 лютого у Києві відбуваються пам'ятні заходи, приурочені до Дня Небесної Сотні. Шість років тому, під час Революції Гідності, трапився масовий розстріл протестувальників силовиками. Патріоти України пропонують вам подивитися онлайн-трансляцію того, що відбувається.

11:05 – Пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанував п'ятий президент України Петро Порошенко з дружиною.

11:00 – Біля екуменічного храму Архістратига Михаїла почалася панахида за загиблими Героями Небесної Сотні.

10:50 – У Національній поліції Києва заявили, що заходи безпеки в Києві 20 лютого було посилено. За правопорядком в центрі столиці стежать співробітники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки і поліція діалогу.

10:40 – Розпочалася тиха акція "Янголи пам'яті". В пам'ять про загиблих під час Революції Гідності кияни розвішують на деревах вздовж алеї Героїв Небесної Сотні білих паперових янголів.

10:10 – Над Алеєю Небесної Сотні активісти вивісили банер: "Росія почала війну тут".

10:00 – Почалася Хода Гідності. Вона вирушила з Кріпосного провулка до храму Архистратига Михаїла, де пізніше відбудеться панахида по Небесної Сотні.

9:45 – Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Вони встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів у Києві.

Заплановані заходи у Києві

  • "Вдячні за свободу". У колонній залі КМДА, за підтримки київської влади і Національного музею Революції Гідності, о 15:00 розпочнеться концерт пам'яті Небесної Сотні. У ньому візьмуть участь "TaRuta", "Хорея Козацька", сестри Тельнюк, "Рутенія", Ярема Шевчук, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, Леся Рой, Тарас Силенко, Михайло Хай, Зеник, Володимир Гонський, Руслана Лоцман, проєкт Лариси Руснак "Вітер зі сходу".
  • "Майдан. Територія Свободи" – цей творчий суспільно-політичний захід, анонсований Київською міською державною адміністрацією, почнеться на Майдані Незалежності о 18:00.
  • О 18:00 в екуменічному храмі Архистратига Михаїла розпочнеться панахида по Небесній Сотні. Після чого відбудеться запалення лампадок вздовж алеї Героїв Небесної Сотні і ввімкнення Променів Гідності.На 19:00 біля стели на Майдані Незалежності анонсована громадська акція "Майдан. Боротьба триває". Її організовують Київська міська спілка ветеранів АТО, Рух ветеранів України, Спілка ветеранів війни з Росією і громадська організація "Товариство майбутнього". Подія заявлена як загальнонаціональна і має відбутися у двадцяти містах України, включно із Києвом.
Джерело: Обозреватель

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...