День осіннього рівнодення: Що категорично не можна робити 22 вересня

У вівторок, 22 вересня, відбудеться осіннє рівнодення - астрономічне явище, коли тривалість дня і ночі зрівнюються. Після осіннього рівнодення день починає зменшуватися, а ніч - збільшуватися, знову вони зрівняються у тривалості через півроку - у день весняного рівнодення, передають Патріоти України.

Що означає осіннє рівнодення

Вважається, що в день осіннього рівнодення розпочинається справжня осінь. В цей день Сонце переходить з північної півкулі у південну, перетнувши небесний екватор. Тому ніч і день спочатку тривають однаково - по 12 годин, а потім ніч починає переважати.

У 2020 році день осіннього рівнодення розпочнеться 22 вересня: щороку перехід Сонця відбувається в різний час, але завжди – з 20-23 вересня.


Традиції дня осіннього рівнодення

Предки українців - язичники вважали дні осіннього і весняного рівнодення надзвичайно важливими, для них ці періоди вважалися символічними. В народі з цього дня розпочиналися гуляння, які тривали цілих два тижні: тиждень до дня осіннього рівнодення і тиждень після. Святкування обов'язково передбачали приготування пишних частувань, на столах обов'язковими стравами були пироги з капустою, брусницею та м'ясом, а також інші щедрі дари осені.

Цей день слов'яни використовували для проведення обрядів, які покликані були "задобрити" потойбічні сили і попросити в них здоров'я, любові й благополуччя.

Також в день осіннього рівнодення слід було підвести підсумки роботи за літній сезон. Наші предки в цей день спалювали старі і непотрібні речі, символічно прощаючись з неприємностями і хворобами. А ще цей день сприятливий для розірвання стосунків, які не приносять радості і задоволення.

Можна в цей день загадати бажання на прийдешній рік і подякувати вищим силам за все хороше, що відбулося в році, що минає.

Прикмети дня осіннього рівнодення

  • Вважається, що вода в цей день дарує дітям здоров'ям, а молодим дівчатам – красу та молодість.
  • Щоб водилися гроші, в цей день треба перерахувати всі наявні монети в житлі, а на чистому аркуші паперу написати, що хотіли б мати у майбутньому.
  • Також у цей період серед наших предків було прийнято відвідувати місця поховань.

Що заборонено робити у день осіннього рівнодення

  • День осіннього рівнодення вважається днем, коли у балансі перебувають добро і зло. Тому в цей день категорично заборонено сваритися і з'ясовувати стосунки.
  • Не можна в цей день сумувати, щоб не відлякати від себе удачу та везіння.
  • Не варто також у цей період розпочинати нові справи – вони не принесуть успіху.
Джерело: Апостроф

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...