Депортації бути? У Німеччині закликали позбавити українців призовного віку статусу захисту, "аби вони захищали свою країну"

Голова молодіжної організації Junge Union німецької партії ХДС/ХСС Йоганнес Вінкель закликав позбавити українських чоловіків призовного віку статусу захисту та державної підтримки у Німеччині. Про це повідомляє Zeit Online, передають Патріоти України.

На його переконання, підтримувати українських жінок та їхніх дітей соціальними виплатами - це нормально, однак українські чоловіки призовного віку "взагалі не повинні мати права на захист у Німеччині, а повинні захищати свою країну". За його словами, надавати Україні зброю, але водночас позбавляти її власних солдатів - це "відвертий цинізм".

Україна продає ЄС останні кіловати? Глава "Укренерго" відповів на гучні чутки

субота, 29 червень 2024, 8:30

Українці впевнені, що влада продовжує продавати електроенергію за кордон, однак технічні перетоки електроенергії через спільну європейську мережу не треба плутати з комерційними обмінами. Перевірити реальний стан експорту можна на платформі ENTSO-E, де...

Українці у Польщі можуть отримати гроші на оренду житла: Що треба знати

субота, 29 червень 2024, 8:25

Українські біженці у Польщі можуть розраховувати на допомогу у пошуку та оренді житла за програмою "Крок додому", яку реалізує Фундація Habitat for Humanity Poland, передають Патріоти України. «Крок додому» – це програма для українських біженців, які м...