Депресивний робот: Нова шведська розробка для тренування психотерапевтів (відео)

З допомогою робота Furhat зможуть навчатися психотерапевти в рамках дослідження тривожного розладу.

Доцент кафедри психології Стокгольмського університету Роберт Йохансон розробив робота Furhat, на якому зможуть навчатися психотерапевти в рамках дослідження тривожного розладу, передають Патріоти України.

Повністю з роботою можна ознайомитися в блозі Йохансон в Medium.

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2017 рік, депресія є основною причиною інвалідності в усьому світі, від якої страждають 4,4% населення світу. У доповіді також підкреслюється, що 3,6% населення світу страждають від тривожних розладів. Ці хвороби не тільки широко поширені, але і значно зросли за останні десять років.

Штучний інтелект пристрою побудований на принципах Relational frame theory. RFT - продовження біхевіоризму, що пояснює людину і психіку через поведінкові принципи, тобто через класичне вчення плюс кілька нововведень - мову і когніції.

За словами вчених, Furhat знаходиться тільки на стадії розробки, проте в ньому вже можна створювати симуляцію страждань, при цьому не миттєву, а тривалу і мінливу під впливом зовнішніх факторів - по аналогії з людською депресією.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...