Десантувалися в тилу ворога на кордоні з РФ, знищили близько 150 бойовиків і полетіли назад, - Герой України про спецоперацію біля Дякового (відео)

Під час операції Олександр Порхун отримав контузію III ступеня, але продовжував виконувати поставлені завдання.
Олександр Порхун. Фото: соцмережі.

Герой України Порхун Олександр Володимирович - позивний Порох 02 - майор Збройних сил України, колишній командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади. До бойових дій в Олександра не було військового досвіду, зазначають Патріоти України.

З початком російської агресії брав участь у боях за гору Карачун, Слов'янськ, Красний Лиман. Дякове 29 липня 2014 року штурмова група під керівництвом Олександра Порхуна взяла під контроль і утримувала Савур-могилу, що в подальшому позитивно вплинуло на хід операції з найменшими втратами серед особового складу і техніки. Під час операції Порхун отримав контузію III ступеня, але продовжував виконувати поставлені завдання. За виняткову особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові його нагороджено Орденом "Золота Зірка".

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...