Дещо неймовірне: Вчені вперше знайшли модель Всесвіту стародавніх ацтеків

Відкриття було зроблене абсолютно випадково і викликало у археологів здивування.

Вчені вперше знайшли модель всесвіту стародавніх ацтеків і здивувалися, як відображена Сонячна система і її сім планет, передають Патріоти України.

Раніше подібні картки не зустрічалися в цивілізаціях стародавніх індіанців. У знаменитій піраміді ацтеків вчені знайшли модель Всесвіту - відкриття було зроблене абсолютно випадково і викликало у археологів здивування. Справа в тому, що ця модель космосу стародавніх ацтеків відрізняється від тієї, про яку знали раніше. Наприклад - в конструкції всесвіту ацтеків знайшлося місце і так званому «Великому вибуху».

Стародавня споруда ацтеків, яка розташована в затопленій частині храму Пернатого Змія, відкрила вченим пізнання ацтеків про астрономію. У затопленій частині піраміди вчені знайшли структури, що імітують Сонячну систему.
Підводна частина храму являє собою ілюстрацію стародавнього мезоамериканського міфу, що включає в себе, крім усього іншого, і приблизно схожу із теорією Великого Вибуху історію.
За словами археолога Іриса Ернандеса з Національного інституту антропології та історії, знайдені архітектурні елементи були затоплені спеціально - таким чином древні ацтеки намагалися відтворити порожнечу космосу і об'єкти в ньому. Зараз вчені відкрили лише частину з п'яти затоплених кімнат. Структури, знайдені під водою, схожі на модель Сонячної системи.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...