Дещо зовсім несхоже на попередні знахідки: Археологи виявили стародавнє поселення вікінгів

Археологи з університетського музею NTNU в Норвегії за допомогою георадара знайшли 15 курганів вікінгів. Про це повідомляє phys.org, передають Патріоти України.

Одне із стародавніх поховань періоду з 650 по 950 рік н.е. складалося з човна. Всі кургани великі, найбільший з них - 32 метри. Він є одним з найбільших курганів, відомих в регіоні.

Однак більше дослідників зацікавила інша загадка. Вони знайшли під землею 32 овальні канави. "Я запитав у кількох своїх колег, але поки не знайшов нічого схожого на цю знахідку на інших розкопках. Так що важко зробити висновок, що це могло бути", - розповів археолог Арне Стамнес.

Він припустив, що канави можуть бути фундаментом будинку, або ринковими прилавками. Археолог Йорн Ерік Хенріксен з музею Норвезького арктичного університету каже, що неможливо сказати що-небудь більш визначене про те, що таке овальні канави, поки не будуть проведені розкопки. Однак він вважає, що інтерпретація Стамнеса цікава.

Також георадар зафіксував під землею 1257 ям різного розміру. Вчені заявляють, що це може свідчити про густе населення цього регіону раніше. За їх словами, район був охоплений людською діяльністю.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...