Дешеву пластикову корону продали на аукціоні за $600 тисяч - все завдяки одному пам'ятному фото

На аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за рекордні $ 594 тис. продали пластикову корону, яка колись коштувала не більше $ 6. Справа в тому, що саме її репер Notorious BIG носив під час своєї останньої фотосесії за кілька днів до смерті в 1997 році, пише New York Post, передають Патріоти України.

Спочатку виріб із підписом репера оцінювали в $ 200-300 тис., але в результаті торгів сума зросла майже до $ 600 тисяч. Корона була серед колекції пам'ятних речей, які розкривають історію та культурний вплив хіп-хопу. Раніше нею володів фотограф Беррон Клейборн, який зняв знамениту обкладинку альбому Notorious BIG "Rap Pages".

"Я купив її на Бродвеї в магазинчику під назвою Gordon's. Без Біггі корона не коштувала б шестизначної суми. Я заплатив за неї всього шість баксів", - зізнався він.

Фотограф розповів, що в той день на зйомках був присутній власник лейблу Bad Boy Records Шон Комбс, відомий тоді як Пафф Дедді. Він висміяв концепцію Клейборна і заявив, що пластикова корона репера схожа на сувенір Burger King. "Але Бігг іне слухав. Він все одно вдягнув її. І ніхто ніколи не говорив мені, що на фото корона виглядає пластиковою", - згадує Клейборн.

Ім'я нового власника корони не розголошується, але фотограф очікував, що серед потенційних покупців будуть репери Jay-Z, Nas і навіть сам Комбс. "У хіп-хопі всі дуже надихалися Біггі. Це фото багато значить для людей - навіть більше, ніж я очікував", - сказав він.

Notorious BIG (справжнє ім'я - Крістофер Уоллес) був застрелений в Лос-Анджелесі через 3 дні після фотосесії Клейборна. На момент смерті йому було всього 24 роки. Справа про вбивство репера досі залишається нерозкритою.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...