Десятки скарг за два тижні: В Україні масово перевіряють продуктові магазини


В українських магазинах та супермаркетах псуються продукти харчування. Часто вони погано охолоджені чи протерміновані. Тож громадяни масово скаржаться на заклади. Про це повідомляє голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, передають Патріоти України.

За його словами, офіційне звернення споживача є підставою для позапланової перевірки – заклад торгівлі можуть оштрафувати, а зіпсований товар вилучать.

"За 15 днів липня по Україні надійшло 35 скарг щодо недотримання умов зберігання харчових продуктів чи продажу протермінованих. Найбільше в Києві – 11 звернень від споживачів. Щоденно зараз надходять звернення від споживачів, ми в таких випадках миттєво виходимо на перевірки", – розповів Ткачук.

Що відбувається після скарги громадян на магазин

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук пояснив, що у разі виявлення порушень, служба накладає штрафи:

  • від 6 до 10 мінімальних заробітних плат – за порушення щодо гігієнічних вимог,
  • від 17 до 25 мінімальних заробітних плат – за продаж непридатних харчових продуктів,
  • від 8 до 12 мінімальних заробітних плат – за протерміновані швидкопсувні харчові продукти.

Відомо, що лише у червні-липні було зареєстровано 16 харчових отруєнь у закладах громадського харчування через недотримання працівниками закладу правил особистої гігієни, миття та дезінфекції посуду, прибирання в закладі, правил та температурного режиму зберігання харчових продуктів, а також порушення технології приготування їжі.

Ткачув навів приклад вживання несвіжих морепродуктів, тому що їх неправильно зберігали, або був протермінований соус, в складі якого були сирі яйця, які є швидкопсувними.

В Україні графіки відключень світла стануть значно м'якшими: Радник Шмигаля назвав точні дати покращення

п’ятниця, 19 липень 2024, 21:17

Графіки відключень електроенергії в Україні можуть помітно пом'якшитися вже найближчими днями, особливо помітною тенденція стане з понеділка, 22 липня. Подальше поліпшення пов'язують зі спадом аномальної спеки в країні, передають Патріоти України. Таки...

Бронювання від мобілізації в "Дії": Ось хто може оформити та як це зробити

п’ятниця, 19 липень 2024, 21:08

На порталі "Дія" запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних. Відтепер керівники критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників, передають Патріоти України. Як це зробити...