Десятки вбитих і поранених: Стало відомо про великі втрати бойовиків на Донбасі

Російські окупаційні війська на Донбасі 28 листопада отримали відсіч від сил ООС і знову зазнали втрат кількістю дві особи. При цьому за тиждень бойовики втратили убитими десять членів особового складу. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (Штірліц), передають Патріоти України.

За його словами, за минулу добу один терорист убитий і один поранений. "Втрати російсько-окупаційних військ 28 листопада склали: безповоротні (200) – один (11 омсп). Санітарні (300) – один (7 омсбр). Вірте у воїнів! Вірте в ЗСУ!" – написав захисник України.В цілому за тиждень, з 22 по 28 листопада, окупанти, за даними Штефана, втратили 25 осіб, з яких 10 убитими і 15 пораненими.

У свою чергу, Головне управління розвідки Міноборони України уточнило, що втратам терористів сприяє недотримання ними заходів безпеки в процесі мінування й інженерного устаткування об'єктів на передових позиціях. Так, це вже призвело до загибелі й поранень в 3 омсбр, 9 омсп 1 АК, 2 і 4 омсбр 2 АК ВС РФ.

"Крім того, ворогом встановлюються додаткові мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв, в тому числі поза позиціями. При цьому, для мінування окремих ділянок території окупанти використовують міни, вилучені під час розмінування місцевості в районах відведення військ", – йдеться в повідомленні пресслужби Міноборони України.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...