Дезертирство, кримінальні справи та масове п’янство: Російські офіцери вдало "помножили на нуль" пропагандистську роботу на фронті

Військові армії РФ на Запорізькому напрямку масово дезертують і надмірно вживають алкоголь. Російська пропаганда не допомагає - солдати не вірять у свою перемогу та перебувають у поганому психологічному стані. Про це повідомив Telegram-канал "Досье шпиона", передають Патріоти України.

Військовослужбовців Росії також помітили за скоєнням кримінальних злочинів під час виконання бойових завдань. "Проводити "політичну" роботу з військовими у 2023 році, у вік цифрових технологій, відкритих ЗМІ, телеграм-каналів та іншого цифрового контенту, досить безглуздо. Керівництво вважає неприпустимою ситуацію, щоб рядовий солдат самостійно складав "2+2" у своїй голові, тому його постійно потрібно підштовхувати до "правильних" і патріотичних думок", – вказано в повідомленні.

У джерелі йдеться про офіцерів, відповідальних за військово-політичну роботу (ВПР) з особовим складом, а також відповідальних за морально-політичний і психологічний стан військовослужбовців, які беруть участь у "СВО".

"Розберемо на прикладі 291-го мотострілецького полку (в/ч 65384, Чеченська Республіка). Військовослужбовці проходять службу на території Пологівського району Запорізької області. У штаті полку проходять службу 23 офіцери, основним обов'язком яких є проведення військово-політичної роботи з особовим складом. "Зброєю" таких військовослужбовців є не автомат, а буклети й листівки з агітаційними матеріалами", – заявляє джерело.

Раніше на "озброєнні" органів ВПР 291-го полку були відеопроєктор та аудіосистема, щоб показувати ролики "патріотичного характеру", але їх було знищено під час бойових дій. Проте, незважаючи на таку напружену і посилену роботу органів військово-політичної роботи, ситуація з морально-політичним і психологічним станом у полку залишає бажати кращого.

У джерелі йдеться, що з лютого 2022 року:

  • вже 415 військовослужбовців полку стали "відмовниками", тобто тими, хто відмовився виконувати бойові завдання у межах "СВО";
  • стосовно військовослужбовців полку було заведено понад 30 кримінальних справ;
  • неконтрольована ситуація, пов'язана із вживанням військовослужбовцями алкогольних напоїв.

Керівництву полку довелося проводити роботу з місцевим населенням, щоб не продавали алкоголь військовослужбовцям. Також у повідомленні зауважено, що офіцери органів ВПР полку відзначають такі проблемні питання всередині підрозділу, які впливають на морально-політичний та психологічний стан військовослужбовців:

  • ліміт боєприпасів, а також нестача окремих номенклатур боєприпасів при постійному вогневому впливі противника;
  • нестача будівельних матеріалів;
  • низький рівень підготовки офіцерів, призваних під час часткової мобілізації, відсутність командирських навичок;
  • моральна втома особового складу внаслідок постійного вогневого впливу противника.

"Також на психологічний стан військовослужбовців 291-го МСП негативно вплинув той факт, що в полку загинуло 246 осіб за час "СВО", а 1159 – поранено (інформація станом на середину березня 2023 року)", – йдеться у джерелі.

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...

В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...