Дезінфікували усе: У Китаї через коронавірус вулиці заливали хлоркою

Китайська влада радила сім'ям кожен день провітрювати верхній одяг, часто прати його, протирати взуття спиртом або хлорвмісним розчином.

У Китаї для боротьби з коронавірусом COVID-2019 вулиці в містах обробляли антисептичними розчинами. Очевидці розповідали, що тротуари поливали якоюсь сумішшю з хлоркою, повідомляють Патріоти України із посиланням на "MK.ru".

Наприклад, мешканка міста Харбін Туяра Саввіна повідомила, що дезінфікували навіть під'їзди будинків. Китайська влада радила сім'ям кожен день провітрювати верхній одяг, часто прати його, протирати взуття спиртом або хлорвмісним розчином.

Житель Харбіна Андрій Гузєєв розповів, що в місті на вулицях і прибудинкових територіях патрулювали добровольці з активною громадянською позицією. Вони повідомляли про підозрілі випадки в поліцію.

Гузєєв розповів, що китайці в боротьбі з вірусом показали згуртованість і самоорганізацію. Жителі будинків щодня патрулювали квартири, вимірювали температуру тіла сусідів, замовляли маски, спирт і взагалі, займалися постачанням необхідних засобів захисту. Також вони повідомляли лікарям про хворих.

Також в Китаї здійснювався поліцейський нагляд. Якщо в межах одного житлового будинку знаходився хворий, то будинок знаходився під наглядом поліції. Крім того, фармацевти повідомляли копам про ті випадки, коли в аптеці з'являвся покупець, який просив жарознижувальне без рецепта.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...