Дякуємо за службу та зусилля, генерале: Сьогодні виповнюється рік із початку ООС

Операція об’єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, хоча є суто військовою, має широкий спектр завдань, які успішно виконуються.

Сергій Наєв. Фото: defence-ua.com.

Сьогодні командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв святкує 49-річчя, що співпало з Першою річницею з початку проведення Операції об’єднаних сил. Рівно рік тому, відповідно до Наказу Верховного Головнокомандувача ЗСУ з 14.00 30 квітня 2018 року розпочато операцію Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій і Луганській областях, нагадують Патріоти України.

Операція об’єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, хоча є суто військовою, має широкий спектр завдань: починаючи від стримування агресора, забезпечення безпечних умов відновлення інфраструктури населених пунктів і закінчуючи сприянням культурному відродженню регіону та донесенням до людей об’єктивної та правдивої інформації.

У своєму нещодавньому інтерв'ю виданню "Голос України" командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що головними досягненнями операції Об’єднаних сил на Донбасі за рік її існування є створення зон безпеки в районі проведення ООС, взяття під контроль низки населених пунктів у «сірій зоні», відновлення зруйнованої інфраструктури та оптимізація структури сил і засобів.

Ще одним суттєвим досягненням командувач ООС вважає впорядкування та оптимізацію структури сил і засобів, які входять до складу Об’єднаних сил. Як зазначив Наєв, наразі є чітка вертикаль, яка дає можливість якомога ефективніше здійснювати управління військами та вирішувати цілий комплекс різноманітних завдань.

Також до досягнень операції Об’єднаних сил командувач ООС відніс і відчутний прогрес у справі відновлення зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, веденні тпроа забезпеченні ремонтно-відновлювальних робіт на різних об’єктах критичної інфраструктури регіону.

Одним із найбільших досягнень операції Об’єднаних сил є те, що більшість громадян України можуть жити мирним життям, будувати плани, реалізовувати свої права, як громадяни демократичної держави, кохати. При цьому інколи навіть забуваючи, або не знаючи взагалі, що в країні іде війна з країною, яка всупереч усім взятим на себе двостороннім та міжнародним зобов’язанням цинічно розв’язала її 20 лютого 2014 року.

І велика заслуга в цьому військовослужбовців Об’єднаних сил і їх Командувача особисто. Щиро вітаємо Заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, Командувача Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Наєва Сергія Івановича з Днем Народження!

Бажаємо завзяття у справі оборони України, наснаги у справі зміцнення її обороноздатності та розвитку Збройних Сил України, Божого захисту, удачі, міцного здоров’я та довголіття! Нехай у Вашому житті буде також місце і для особистого щастя, родинного затишку та добробуту!

Всім воїнам Об’єднаних сил в цей день бажаємо бойового братерства, рішучості у відсічі ворогу, Небесного покровительства, удачі, всім повернутись у родини живими та неушкодженими та вдячних співгромадян!

Слава Україні! Смерть ворогам!

Джерело: Defense Express

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...