Дякуємо за службу та зусилля, генерале: Сьогодні виповнюється рік із початку ООС

Операція об’єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, хоча є суто військовою, має широкий спектр завдань, які успішно виконуються.

Сергій Наєв. Фото: defence-ua.com.

Сьогодні командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв святкує 49-річчя, що співпало з Першою річницею з початку проведення Операції об’єднаних сил. Рівно рік тому, відповідно до Наказу Верховного Головнокомандувача ЗСУ з 14.00 30 квітня 2018 року розпочато операцію Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій і Луганській областях, нагадують Патріоти України.

Операція об’єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, хоча є суто військовою, має широкий спектр завдань: починаючи від стримування агресора, забезпечення безпечних умов відновлення інфраструктури населених пунктів і закінчуючи сприянням культурному відродженню регіону та донесенням до людей об’єктивної та правдивої інформації.

У своєму нещодавньому інтерв'ю виданню "Голос України" командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що головними досягненнями операції Об’єднаних сил на Донбасі за рік її існування є створення зон безпеки в районі проведення ООС, взяття під контроль низки населених пунктів у «сірій зоні», відновлення зруйнованої інфраструктури та оптимізація структури сил і засобів.

Ще одним суттєвим досягненням командувач ООС вважає впорядкування та оптимізацію структури сил і засобів, які входять до складу Об’єднаних сил. Як зазначив Наєв, наразі є чітка вертикаль, яка дає можливість якомога ефективніше здійснювати управління військами та вирішувати цілий комплекс різноманітних завдань.

Також до досягнень операції Об’єднаних сил командувач ООС відніс і відчутний прогрес у справі відновлення зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, веденні тпроа забезпеченні ремонтно-відновлювальних робіт на різних об’єктах критичної інфраструктури регіону.

Одним із найбільших досягнень операції Об’єднаних сил є те, що більшість громадян України можуть жити мирним життям, будувати плани, реалізовувати свої права, як громадяни демократичної держави, кохати. При цьому інколи навіть забуваючи, або не знаючи взагалі, що в країні іде війна з країною, яка всупереч усім взятим на себе двостороннім та міжнародним зобов’язанням цинічно розв’язала її 20 лютого 2014 року.

І велика заслуга в цьому військовослужбовців Об’єднаних сил і їх Командувача особисто. Щиро вітаємо Заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, Командувача Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Наєва Сергія Івановича з Днем Народження!

Бажаємо завзяття у справі оборони України, наснаги у справі зміцнення її обороноздатності та розвитку Збройних Сил України, Божого захисту, удачі, міцного здоров’я та довголіття! Нехай у Вашому житті буде також місце і для особистого щастя, родинного затишку та добробуту!

Всім воїнам Об’єднаних сил в цей день бажаємо бойового братерства, рішучості у відсічі ворогу, Небесного покровительства, удачі, всім повернутись у родини живими та неушкодженими та вдячних співгромадян!

Слава Україні! Смерть ворогам!

Джерело: Defense Express

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...