"Діана писала, що хоче виїхати, але так і не зробила цього": Історії двох родин, яких у Запоріжжі вбила російська ракета

У ніч проти 18 жовтня російські окупанти випустили відразу 6 ракет типу С-300 по Запоріжжю. Одна з них влучила у п'ятиповерхівку в центрі міста. Ворог завдав цинічного удару, коли мешканці міста спали. Загинули 5 мирних мешканців. Серед них молоде подружжя - 23-річний Данило Коваленко та 20-річна Діана Гайдукова, передають Патріоти України.

У момент удару хлопець знаходився в напівпроході та вибухом його викинуло у коридор, Діана була з ним, її накрило перекриттям. Тіло Данила рятувальники знайшли відразу, а Діану шукали кілька годин. Тому весь час у рідних жевріла надія… Проте, на жаль… Уже минуло сорок днів від трагедії, але рідні та близькі досі не можуть оговтатись від важкої втрати.

— Ми не були як рідні, але були достатньо зближені: серед моїх інших двоюрідних та троюрідних сестер Діана була мені найближча, ми завжди тримали контакт. В основному спілкувалась з Діаною я, мама зараз просто в шоці, адже це її племінниця. Ми могли не спілкуватись тижнями, а потім за пару вечорів виговорити всі новини, — розповіла «ФАКТАМ» сестра загиблої Анастасія. — Батьки Діани розлучені. Тато її в Запоріжжі, мама, чесно кажучи, не знаю, де наразі мешкає. Дівчина виросла у селі Кушугум, поруч із Запоріжжям. Вона до останнього свого дня навчалась у політехнічному університеті. Останнім часом дуже сильно захопилась малюванням, аби мати можливість займатись цією справою, придбала планшет. Діана працювала в кафе «Пюре кондитерська». Вона завжди усміхалась, любила фотографуватись.

— Як саме вона познайомилась з майбутнім чоловіком?

— Точно не пам’ятаю, вони почали прогулюватися разом, і в них швидко виникла іскра. Вони дуже любили одне одного. Данило любив грати на гітарі, викладав у соцмережі багато треків, які сам записував під псевдонімом «Талон».

Коли був черговий обстріл Запоріжжя, Діана й Даня побігли в бомбосховище. Діана розказувала, що коханий зробив їй пропозицію, відчувши, що смерть може настигнути їх в будь-який момент в такі часи. Й Діана погодилася, прямо там, адже вони обоє любили один одного та, усвідомлюючи, що життя може обірватись будь-якої миті, хотіли жити разом і радіти життю разом. Так і було.

Вони любили прогулянки, могли пішки пройтись від будинку аж до порту. Весілля пара не святкувала. Після освідчення вони 16 листопада пішли в ДРАЦС та розписалися, після того просто посиділи у кафе. Мало хто знав про те що, вони запланували розписатись. Після церемонії Діана виставила це у фейсбуці, й так ми дізналися. Вони дуже хотіли жити щасливо і яскраво. І так вони й жили до останнього. Діана зі своїм чоловіком та його батьками у квартирі на четвертому поверсі, в яку прилетіла ракета. З міста вони не виїжджали як біженці, хіба що їздили в подорожі короткотривалі по Україні. Діана писала минулого року, що задумується про те, аби виїхати, але вони так і не зробили цього.

— Що вам відомо про обставини трагедії? Як дізнались, що сестру та її чоловіка вбила ракета?

— Я вибухів не чула, переїхала далеко від Запорізької області. Однак вночі, коли прочитала про ракетний удар в центрі, в голові замайоріла думка: «Там же Діана з родиною живе. На вулиці Базарній!» Я почала писати їй, Дані. Від обох не отримала відповідь. А потім з'явилось фото будинку, і я впевнилась, що то їхній дім. Телефонувала ще, але знову було марно — переадресація. Надія ще жевріла. Можливо, вони десь в укритті. Бо вони часто це робили. Не знаю, що сталося тієї ночі. Вранці я дзвонила в поліцію, рятувальникам, хотіла хоча б щось дізнатись про рідних. Так дізналася, що Діану ще не знайшли. А Даня загинув, його намагався реанімувати тато — не зміг. Батько та мама Дані вижили, отримали травми. Кота дістали живим в шоковому стані. Двоє інших їхніх котиків загинули. Потім знайшли Діану під завалами. На місці постійно був її батько. Ми вірили у диво… Не судилося. Загинуло двоє людей, двоє дітей, друзів, колег, для когось брат та сестра. Померло молоде подружжя в один день, наче у казці, але не про добро… Поховали пару разом на місцевому кладовищі. Їхні батьки, які втратили дім, живуть у родичів.

В один день із молодим подружжя ховали і їхніх сусідів — родину Клименків. Олександр працював арбітражним керуючим, Лілія — лікаркою-терапевтом у лікарні. Після початку повномасштабної війни жінка перейшла до територіального центру комплектування, працювала у медкомісії.

Їх змогли знайти лише через 20 годин після ракетного удару. Квартиру розтрощило вщент, а від кімнати, де спало подружжя, залишився один поріг…

Джерело: Факты

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...