"Діду 75 років, і він вперше заплакав": Історія жителя Херсона, який звільняв рідне місто від окупації

Боєць Олег на псевдо "Арчі" рік тому звільняв рідну Херсонщину і в місті зустрівся з бабусею, яка весь цей час жила в окупації. Після цього бабуся залишилася в рідному обстріляному місті, а онук продовжив воювати на Донеччині. Але напередодні річниці звільнення Херсона зміг приїхати додому. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Наталії Нагорної, передають Патріоти України.

Як онук під час звільнення Херсона зустрівся з рідними: спогади

Через рік після звільнення Херсонщини боєць Олег повертається додому та знову обіймається зі своєю бабусею. Пані Лідія згадує, що рік тому думала, що тут окупанти, але коли побачила онука - розплакалася від радості, бо не могла повірити в те, що їх звільнили.

"Дід вийшов погуляти із собакою. Приходить - тільки за ворота вийшов і вернувся. Я думаю, чого це він вернувся. А він каже, що Херсон звільнили, а я кажу, ти що, дурак? І плаче. Ніколи не плакав. Діду 75 років. А він плаче. Кажу: не може бути. А потом чую, що сигналять машини. Як вийшла - люди стоять, пацани біжать і вітають", - згадує Лідія.

Вдома боєць "Арчі" - просто Олег. Відео, яке так розчулило користувачів соцмереж, зняли його побратими - разом вони були на завданні і він попросив проїхати вулицею і повз будинок його рідних.

"Я дуже хотів зайти додому і побачити оце все. Бо будучи в окупації, потім беручи участь у цих усіх бойових діях, мені не вірилося, що це може бути. Не було зв'язку. Тільки в центрі міста ти можеш зателефонувати. І я не міг набрати ні бабуню, ні діда і сказати, щоб вони вийшли на секунду. І я бачу - відкрита хвіртка", - згадує Олег.

Олег виїхав з окупації та приєднався до ЗСУ

Мати Олега Марина Анатоліївна в той час була в Києві - в евакуації. Розповідає - це відео було звітом для неї. Пані Марина каже, що тоді їй здалося, що звіт закороткий, бо не побачила на ньому дідуся і собаку Лілу. Тільки потім зрозуміла: ці кадри - вже історія.

Пізніше "Арчі" заїжджав з побратимами до бабусі ще раз - тут завжди і всіх зустрічають з чаєм і накритим столом.Мама "Арчі" одразу після звільнення Херсона повернулася додому і попри постійні обстріли, залишається тут. Вони чекають на "Арчі". Він воює вже півтора року. Звик до пострілів та обстрілів.

"Першу неділю окупації я розумів, що я буду воювати, але не розумів, як мені виїхати", - згадує Олег. Виїхати з окупованого Херсона вони змогли лише через три місяці. Поки "Арчі" залишався, допомагав місцевим. А потім відвіз маму з молодшими братом і сестрою до Києва і пішов до військкомата. Через місяць він потрапив на навчання до Великої Британії та пройшов курс штурмової піхоти.

"Приїхав назад до України і на Львівщині я пройшов курси на командира гармати", - каже Олег. Рятувальник за освітою знайшов себе на війні. Олег зазначає, що він радіє, коли звільняє Україну. Зараз боєць каже, що почав краще розмовляти українською мовою і після війни хоче повернутися додому та відбудовувати рідний регіон.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...