Діджиталізація крокує Україною, або "Великий брат" знатиме усе: Власникам ID-карт довідка про прописку більше не знадобиться

В Україні готують законопроєкт, який стосується реєстрації місця проживання. В документі мають намір зафіксувати норми, які спростять саму процедуру реєстрації, а також виключать необхідність в штампі про реєстрацію в паперовому паспорті та скасують виписку з реєстру, яка йде як додаток до ID-картки.

Про це в інтерв'ю «Главреду» розповів керівник з розвитку електронних послуг в Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, зазначають Патріоти України.

За його словами, зараз готується до другого читання законопроєкт, який зафіксує, що першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр Державної міграційної служби (ДМС).

Банік зазначив, що після прийняття закону в українців не вимагатимуть довідку про реєстрацію.

Державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації громадянина, повинен звернутися в електронній формі до ДМС та отримати інформацію.

«Якщо ж ми говоримо про використання цифрових документів, то у нас інформація про місце реєстрації, яка є в паспорті — це вже інформація з ДМС. І коли, наприклад, банк або ЦНАП запитує копію паспорта, там вже міститься інформація про прописку і вона вже є актуальною», — сказав чиновник.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...