"Водій ігнорував законні вимоги ПДР": У ДБР розповіли нові подробиці вбивства патрульним чоловіка в Дніпрі

Вчора, 29 серпня, у Дніпрі патрульний поліцейський застрелив водія автомобіля. Чоловік проігнорував вимоги правил дорожнього руху, а після зупинки авто - чинив спротив і влаштував конфлікт. Деталі інциденту в "Сніданку з 1+1" розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передають Патріоти України.

За її словами, у ДБР за сприяння поліції розпочали розслідування цього інциденту. Кримінальне провадження відкрили за двома статтями: "умисне вбивство" та "перевищення службових повноважень".

"Правоохоронними органами було встановлено, що правоохоронці намагалися зупинити елітну автівку в середмісті Дніпра. Водій ігнорував законні вимоги ПДР. Що саме ігнорував, чому так трапилося, що це призвело до летального випадку – буде встановлено в процесі досудового розслідування. Вказано також нашими слідчими, що чоловік поводився досить агресивно і мав всі ознаки алкогольного сп'яніння. Вже під час інциденту правоохоронець застосував табельну зброю", - розповіла Сапьян.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...