"Дії посадовців призвели до зниження бойової готовності ЗСУ": НАБУ завершило розслідування у відомстві Резникова щодо закупівель

В Україні завершили розслідування за підозрою ексзаступника міністра та екскерівника одного із департаментів Міноборони у зловживаннях при закупівлі харчування для ЗСУ. Слідство припинили 20 липня.

Відомо, що державі було завдано майже 12 мільйонів гривень збитків. Дії посадовців призвели до зниження бойової готовності ЗСУ.

НАБУ завершило розслідування щодо Міноборони

Так, 20 липня НАБУ, ДБР і САП завершили розслідування за підозрою ексзаступника міністра та екскерівника одного із департаментів Міністерства оборони України у зловживаннях при закупівлі харчування для ЗСУ.

Відомо, що у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг.

Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов’язання постачальників безоплатно здійснювати оновлення недоторканних продовольчих запасів ЗСУ, а також покладено на ЗСУ невластиві функції з перерозподілу вилучених продуктів харчування в процесі освіження, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

У підсумку Україні було завдано майже 12 мільйонів гривень збитків. Крім того, дії посадовців призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки в особливий період. У квітні цього року слідча група повідомила їм про підозру.

Скандал з Міноборони: що відомо

  • Нагадаємо, що у січні з’явилась копія угоди, яку уклало Міноборони на послуги організації харчування у 2023 році для декількох військових частин.
  • Виявилось, ціни на найбільш ходові харчі, які закуповує Міноборони, нібито завищені у 2 – 3 рази. Тому у Міноборони заявили про службову перевірку.
  • Заступник Резнікова В'ячеслав Шаповалов подав у відставку. Він відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...