Діє підступно й швидко: Вчені показали, як коронавірус вражає бронхи (фото)

Вчені опублікували макрознімки коронавірусу SARS-CoV-2 на епітеліальних клітинах бронхів людини. Фото були зроблені за допомогою скануючого електронного мікроскопа через 96 годин після зараження тканин легенів. Знімки опублікувало видання The New England Journal of Medcine, передають Патріоти України.

Щоби отримати чітку картинку, дослідники ввели коронавірус в епітеліальні клітини бронхів людини. Інфікування було сильним: співвідношення вірусних частинок до цільових клітин дихальних шляхів становило 3:1. Потім через чотири доби після зараження, клітини досліджували із застосуванням скануючої електронної мікроскопії.

false
На фото видно заражену війкову клітину з нитками слизу на кінчиках вій. При більшому збільшенні можна побачити структуру і щільність віріонів (повноцінних вірусних частинок, що складаються з нуклеїнової кислоти і капсида) SARS-CoV-2, що продукуються епітеліальними клітинами дихальних шляхів людини.
false

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...