Дійсно "Божий гнів з небес": Археологи виявили причини загибелі біблейного Содому

Нове дослідження підтвердило теорію про те, що біблійне місто Содом, зруйноване, відповідно до Старого Заповіту, Богом за аморальність і аморальний спосіб життя його жителів, було знищене метеоритом. Археологи, що працюють в Телль-ель-Хаммамі, стародавньому поселенні в долині річки Йордан, яке, як вважається, і було містом Содом, згаданим в Книзі Буття, виявили обвуглені людські останки, в тому числі черепа і скелети, рознесені вітром, розплавлені будівлі, метали, кераміку і покриті бульбашками глиняні цеглини, що змушує припустити, що температура перевищувала 2000 C. Про це написала The Times, передають Патріоти України.

«Вони також виявили в зразках ґрунту сферичні частинки заліза і кремнезему і кристали кварцу, які тріснули під дуже високим тиском, що свідчило про високошвидкісний удар або повітряний вибух від метеорита», - йдеться в публікації.
«У статтях, опублікованих Каліфорнійським університетом у Санта-Барбарі, і в довгій доповіді в журналі Nature Scientific Reports, дослідники припускають, що удар був аналогічний Тунгуському метеориту 1908, коли 60-метрова комета або астероїд вдарили по східному Сибіру, викликавши вибух потужністю 12 мегатонн (...) », - пише видання.

«Космічний удар міг спричинити усну розповідь про гнів Бога на два міста. Руйнування Содому також детально описано в Корані. В останні роки з'явилися і інші наукові пояснення древніх біблійних легенд, в тому числі припущення про те, що кущ, який горить, був викликаний палаючою природною нафтою і що причиною падіння стін Єрихону міг стати землетрус».
«Всі спостереження в Книзі Буття узгоджуються з космічним повітряним вибухом, - зауважив Джеймс Кеннетт, почесний професор наук про Землю Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі. - Але немає ніяких наукових доказів того, що цей день зруйноване місто дійсно є старозавітним Содомом». Однак все частіше свідчення вказують на тісний зв'язок з усною традицією», - підкреслюється в статті.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...