Дійсно допоможе прокинутись, але..: Вчені назвали побічний ефект ранкової кави

Саме каву люди найчастіше п'ють вранці. У зв'язку з цим вчені вирішили дізнатися, чи дійсно варто так робити. У процесі свого дослідження вони несподівано виявили побічний ефект цього напою, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

В експерименті були задіяні 26 чоловік. Кілька ночей поспіль вони спали по 5 годин. Половина учасників щоранку випивала по 2 чашки звичайної кави, а інші пили її без кофеїну. При цьому вчені вивчали їх реакцію, перевіряли пам'ять і продуктивність в моменти виконання завдань.

По закінченню дослідження стало відомо, що та група, яка пила каву з кофеїном, мала набагато кращі результати, ніж інша. У той же час всі добровольці говорили про постійне відчуття сонливості протягом усього дня. Це свідчить про те, що кава не дає заряд енергії на тривалий термін і не може забезпечити міцний сон. Про негативні наслідки цього висловився доктор медичних наук Кріс Вінтер.

"Часте порушення сну провокує появу проблем зі здоров'ям, у тому числі і регулярну сонливість, зниження функціональності імунної системи і навіть ожиріння", - зазначив фахівець.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...